25 mei 2024

Rikcompetitie

Verslag februari 2024

Wat Huub Schoenmakers kan, kan ook Piet van de Graef. Piet presteert het ook om voor de tweede keer deze competitie het hoogst te scoren. In december haalde Piet de meeste punten en nu in februari scoort hij opnieuw het hoogst met 80 punten. Gefeliciteerd met de waardebon van € 10,00 van “Het Italiaans Huis”. Wim van de Heuvel doet het deze maand ook beter dan in januari en wordt tweede met 72 punten. Met 58 punten is de derde plaats voor Peter Vogels. Toon van Erp wordt vierde met 54 punten. Huub Schoenmakers plust ook deze maand weer met 46 punten op plaats vijf, welke hij moet delen met Miep Swinkels die ook 46 punten scoort. Nellie de Groot voegt weer 44 punten toe, goed voor de zesde plaats. De plaatsen zeven tot en met tien worden deze maand ingevuld door Joke van Vugt met 41 punten, Wim van der Heijden 38 punten, Annie van Lankveld 35 punten en Frans Rooijakkers 25 punten. Slechts vijf spelers wisten geen punten te scoren, het laagste aantal deze competitie. Worden we dan toch met z’n allen steeds beter? Een snelle blik op de totaaltelling van de competitie leert dat deze maand slechts twéé spelers uit de top-10 zijn verdwenen. Acht spelers wisten dus voldoende punten te halen om in de kopgroep te blijven. De volgorde is wel wat door elkaar geschud. Dat geldt niet voor de eerste en tweede plaats, deze blijven ook deze maand bezet door Huub Schoenmakers met 421 punten (!) en Franca Stofberg met 219 punten. Beiden houden deze plaatsen al bezet vanaf november. Wel moet Franca oppassen, want plaats drie wordt door Piet de Graef opgeëist met 215 punten; slechts 4 punten verschil. Piet verruilt zijn plaats met George van Issum die nu op zeven staat met 160 punten. George heeft in februari slechts 3 punten gescoord. Wim van de Heuvel heeft met zijn score van februari zijn positie ook weten te verbeteren en komt terecht op plaats vier met 208 punten. Nellie de Groot heeft plaats vijf goed verdedigd met in totaal 183 punten. Joke van Vugt schuift met 164 punten drie plaatsen op in de top-10, van negen naar zes. Wim van der Heijden sluit zich ook weer aan bij de beste tien en neemt plaats acht in met 158 punten.

En wat denk je van Miep Swinkels, die laat ook nog even zien dat ze bij de beste tien hoort. Miep wandelt binnen op plaats negen met 146 punten. Jan Swinkels heeft helaas niet gescoord in februari en zakt van plaats vier naar tien met totaal 142 punten. Cor van den Berk en Tommy van Zoggel hebben de top weer verlaten. Opvallende spelers deze maand zijn Toon van Erp die vijf plaatsen weet te stijgen van de zestiende naar de elfde en Peter Vogels die zeven plaatsen opschuift van de twintigste naar de dertiende. Ria Swinkels blijft de onderste linies bewaken.

In theorie kan men wel 162 punten in een maand scoren, zoals Huub heeft bewezen. Als dit in de maand maart nog eens zou gebeuren, zou dit een aardverschuiving kunnen veroorzaken.

Heel veel succes allemaal voor de laatste ronde!

P.V.

Maart 2024